Sasniedzam mērķus rekordātrumā – mazāk sāls, vairāk ilgtspējīgu produktu
Arvien veselīgāku produktu radīšana un rūpes par ilgtspējīgu procesu nodrošināšanu ir kļuvušas par nozīmīgiem faktoriem pārtikas ražošanas nozarē, uzņēmumiem meklējot risinājumus produktu sastāva uzlabošanai un ražošanas procesu optimizācijai. Mūsu “Ādažu” čipsu ražotnei pērn ir izdevies veiksmīgi īstenot vienu no galvenajiem ilgtspējas mērķiem – samazināt sāls daudzumu produktos par 15% salīdzinājumā ar 2017. gadu, turklāt šis mērķis sasniegts teju divus gadus ātrāk nekā sākotnēji plānots. Pateicoties mērķtiecīgam darbam, samazinot izmantotā sāls daudzumu esošajos un jaunajos produktos sāļo uzkodu kategorijā, kā arī veiksmīgai “Mazāk sāls” produktu līnijas radīšanai, mums izdevies sasniegt un pat pārsniegt noteikto sāls samazināšanas mērķi.
Lasi tālāk
Sertificēti kartupeļi – ISCC sertifikāts
"Ādažu" čipsu zīmols saņēmis Starptautiskās ilgtspējas un oglekļa emisijas (ISCC) sistēmas sertifikātu ISCC Plus, kas apliecina - kartupeļi, kas izmantoti "Ādažu" čipsu produktu ražošanā atbilst ilgtspējīgas lauksaimniecības izejvielu ieguves, piegādes un ražošanas principiem.
Lasi tālāk
Ilgtspējīgs iepakojums un šķirošana
Iepakojumam ir liela nozīme kartupeļu čipsu un citu sāļu uzkodu kvalitātes un garšas nodrošināšanā. Mums ir arī svarīgi, ka iepakojumu var pārstrādāt, tādējādi samazinot atkritumu negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi un taupot resursus.
Lasi tālāk
Saulespuķu eļļa
Viena no nozīmīgājakām izejvielām čipsu unikālās garšas un nemainīgās kvalitātes nodrošināšanai ir eļļa. Mēs lepojamies, ka 2020.gadā pēc ilga un rūpīga darba pārgājām uz 100% saulespuķu eļļas izmantošanu čipsu ražošanā.
Lasi tālāk
Vietējie kartupeļi
Čipsu pagatavošanai der tikai rūpīgi izraudzītas, pat kaprīzas kartupeļu šķirnes, kas atbilst noteiktiem parametriem, lai sagādātu to īpašo kraukšķīgumu, ko sola ”Ādažu” čipsis.
Lasi tālāk