Ražotnes efektivitāte

Mēs pastāvīgi pārskatām “Ādažu” sāļo uzkodu ražošanas procesus ar mērķi panākt uzlabojumus ikkatrā ražošanas posmā, kas kopā sniegtu dabas resursu ietaupījumu un siltumnīcefekta gāzu samazinājumu, tādējādi samazinot videi nodarīto kaitējumu.

Dalies:

Mēs rekonstruējām ūdens uzsildīšanas sistēmu, tādejādi samazinot dabasgāzes patēriņu par 10%.​ Mēs uzstādījām hidrociklonu, lai atdalītu kartupeļu cieti tālākai apstrādei, tādējādi samazinot ūdens patēriņu. Mēs uzstādījām LED apgaismojumu un sensorus, kā arī atjaunojām kartupeļu noliktavas ventilācijas sistēmu, lai samazinātu elektroenerģijas patēriņu un uzlabotu kartupeļu uzglabāšanas apstākļus. Mēs pakāpeniski pārejam uz «zaļās» enerģijas izmantošanu ražošanā, un jau šobrīd 50% no visas izmantotās elektrības “Ādažu” ražotnē tiek ražota no atjaunojamiem avotiem. 2022.gadā visu iniciatīvu kopējais efekts ļāvis samazināt CO2 emisijas par 23%.

Seko mums