Esam izpildījuši vairākas apņemšanās, kas tika iekļautas sadarbības memorandā, kas noslēgts starp vairākiem sadarbības partneriem, tajā skaitā Veselības ministriju, uzlabojot iedzīvotāju uztura paradumus un veicinot produktu ar samazinātu pievienotā sāls, cukura un piesātināto tauku daudzumu pieejamību.
Domājot par veselīgu pārtikas produktu pieejamību iedzīvotājiem, esam realizējuši vairākas apņemšanās: par 75% samazinājuši piesātināto tauku daudzums kartupeļu čipsiem un sāļajām uzkodām. Piemēram, sāls daudzums kartupeļu čipsiem un sāļajām uzkodām samazināts par 15%.
“Ilgtspējīgāku un veselīgāku produktu ražošana ir atbilde patērētāju pieprasījuma izmaiņām – pircēji joprojām mīl saldumus un uzkodas, tomēr labprāt izvēlas veselīgākas alternatīvas. Viens no mūsu ilgtspējas mērķiem līdz 2025. gadam ir dubultot tādu produktu un pakalpojumu patēriņu, kas veicinātu veselīgu dzīvesveidu, tostarp, ievērojami samazinot sāls un cukura daudzumu mūsu produktos,“ stāsta Dana Smorodska, “Orkla Latvija” Inovāciju un ilgtspējas direktore. “Darbu pie sāls samazinājuma produktos sākām ar pakāpenisku sāls samazināšanu “Ādažu” čipsos un “Ādažu” kraukšķos. Esam radījuši jaunu “Ādažu” čipsu produktu līniju “Mazāk sāls”, samazinot sāls daudzumu par 30%, kā arī “Ādažu” DIP pulveriem un riekstiņiem pārstrādājuši receptūras, samazinot sāls daudzumu. “Ādažu” čipsiem un kraukšķiem, uzsākot produktu ražošanā izmantot saulespuķu eļļu, četras reizes samazināts tauku daudzums kā arī tiem nav pievienoti mākslīgie garšas pastiprinātāji.
Izmaiņas uzturā ir ļoti svarīgas, lai samazinātu ar dzīvesveidu saistītu slimību rašanos. Tāpēc mūsu ilgtspējas jomas apņemšanās ir dot ieguldījumu sabiedrības veselības uzlabošanā, samazinot sāli, cukuru un piesātinātos taukus savos pārtikas produktos, veicinot augu izcelsmes pārtikas produktu plašāku izmantošanu un attīstot graudu produktus ar augstu šķiedrvielu saturu.