“Ņemot vērā, ka šiem produktiem sāls daudzums ir zem 1%, tos patērē gan čipsu cienītāji, kuri vēlas maigākas garšas čipsus, gan tie, kuri meklē veselīgākas alternatīvas savām iecienītajām uzkodām. 2019. gadā mēs sākām attīstīt sortimentu, piedāvājot klasiskos kartupeļu čipsus, kuros ir mazāk sāls, 2020. gadā pieprasījums pēc šī segmenta produktiem pieauga teju divas reizes, pateicoties jaunumam – čipsiem ar jogurta un sarkano sīpolu garšu un samazinātu sāls daudzumu. 2021. gadā mēs turpinām šo veiksmes stāstu, piedāvājot inovāciju – kartupeļu čipsus ar rozmarīna, timiāna un rozā piparu garšu un mazāk sāls,” uzsver “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša
Šis projekts tika īstenots “Orkla Latvija” ilgtspējas stratēģijas ietvaros, kas paredz apņemšanos darboties saskaņā ar atbildīgiem, ētiskiem un uz ilgtermiņa attīstību vērstiem uzņēmējdarbības principiem visā piegādes ķēdē, sākot no ražošanas līdz produktu nonākšanai veikalos. Vairāk par “Orkla Latvija” ilgtspējas stratēģiju var uzzināt šeit: https://orkla.lv/ilgtspeja/ .
“Soli pa solim mēs īstenojam mūsu ilgtspējas stratēģiju un esam patiesi gandarīti, ka mūsu ražotās produkcijas cienītāji to novērtē. Kopš 2020. gada sākuma visa “Ādažu Čipsu” produkcija tiek ražota, izmantojot tikai saulespuķu eļļu, kā arī jau drīzumā varēsim ziņot par papildu jaunumiem mūsu produktu pilnveidē. Vienlaikus mēs attīstām plaša klāsta sortimentu ar produktiem dažādām gaumēm, tostarp tiem, kuri vēlas čipsus baudīt ar mazāku sāls daudzumu,” papildina Lineta Mikša.
“Ādažu Čipsu” ražotnē top augstākās kvalitātes kartupeļu čipsi un citas sāļās uzkodas, kas ir iecienītas ne tikai Latvijā, bet arī eksporta tirgos. Kopējā tirgus čipsu un citu sāļo uzkodu kategorijas pārdošanas apjomi kilogramos kopš 2018. gada kopumā auguši par 12%, kas liecina, ka patērētāji arvien vairāk patērē šāda veida uzkodas.