Izstrādāts IG STUDIJA

“Ādažu Čipsu” kartupeļu čipsu ražošanā izmanto tikai saulespuķu eļļu

Latvijā vadošais šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmums “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” “Ādažu Čipsu” kartupeļu čipsu ražošanā ir pārgājis uz saulespuķu eļļas izmantošanu.

Uzņēmuma ilgtspējas attīstības stratēģija paredz pakāpenisku visu “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” zīmolu produktu sortimenta pāreju no palmu eļļas uz atbildīgi iegūtu palmu eļļu vai citām augu eļļām, piemēram, saulespuķu, līdz 2021. gadam.   

Mēs nepārtraukti strādājam, lai nodrošinātu labāko produktu kvalitāti un garšu, vadoties pēc tirgus tendencēm un pieprasījuma. Jau kopš 2015. gada esam veikuši pakāpenisku pāreju ražošanā no palmu eļļas uz saulespuķu eļļu. 2018. gada pirmajā pusē vēl turpinājām izpētes procesu, meklējot alternatīvas un pielāgojot receptūras, lai produktu garša un kvalitāte saglabātos nemainīga, kas ir svarīgākais aspekts mūsu produkcijas cienītājiem. Tas ir bijis patiess izaicinājums, jo procesā mainījām ne tikai eļļu, kurā gatavojam kartupeļu čipsus, bet arī garšvielas, kuru sastāvā bija palmu eļļa. Pēc rūpīga darba vairāku gadu garumā esam raduši labāko risinājumu, lai “Ādažu Čipsu” cienītāji var baudīt kartupeļu čipsus, kas gatavoti saulespuķu eļļā,” stāsta “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

“Ādažu Čipsi” piedāvā plašu produktu klāstu, lai katrs var atrast sev tīkamāko. Šobrīd sortimentā ir kartupeļu čipsi ar 14 dažādām garšām, kā arī pilngraudu kraukšķi ar divām garšām, kas gatavoti saulespuķu eļļā.

“Ādažu Čipsi” tiek ražoti nemainīgi augstā kvalitātē no īstiem, Latvijā audzētiem kartupeļiem. Lai nodrošinātu augstāko kvalitāti kartupeļiem, “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” meitas uzņēmums “Latfood Agro” veic kartupeļu audzēšanu, kā arī kontroli tajās zemnieku saimniecībās, kas nodrošina ražošanai nepieciešamos kartupeļu apjomus.  “Ādažu Čipsi” kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražošana tiek veikta saskaņā ar augstākajiem “Orkla” grupas kvalitātes standartiem, kas produkciju padara konkurētspējīgāku ne tikai Latvijā, bet arī eksporta tirgos.

Pagājušajā gadā “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” uzsāka mērķtiecīgu attīstību ilgtspējas jomā, izstrādājot stratēģiju, kas paredz apņemšanos darboties saskaņā ar atbildīgiem, ētiskiem un uz ilgtermiņa attīstību vērstiem uzņēmējdarbības principiem visā piegādes ķēdē, sākot no ražošanas līdz produktu nonākšanai veikalos. Pagājušajā gadā uzņēmums investēja “Ādažu Čipsu” ražotnes notekūdeņu attīrīšanas iekārtu uzstādīšanā, kas ne tikai samazina notekūdeņu piesārņojumu, bet arī nodrošina iespēju attīstīt papildu ražošanas jaudu.