
Lai iepazītu tuvāk mūsu valstsvienības spēlētāju un komandas paradumus, esam uzzinājuši – kura no “Ādažu” čipsu garšām ir visiecienītākā un kādas garšas komanda vēlētos redzēt nākotnē. Kā izrādās, Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāji un izlases komanda par savu iecienītāko “Ādažu” čipsu garšu atzīst tomātu.
Iekšējā aptaujā tieši šī čipsu garša saņēma visvairāk balsu, apsteidzot grilēta ķiploka, krējuma-sīpola, vasaras dārzeņu un siera bumbu garšas. Aptauja veikta “EuroBasket 2025” gatavošanās laikā un rezultāti atklāj ne vien čipsu garšas līderi, bet arī to, kādos brīžos čipsi kļūst par neatņemamu komandas ikdienas sastāvdaļu.
Tomātu čipsi – izlases garšas līderis
Aptaujā, kurā piedalījās un viedokli izteica gan valstsvienība, gan “EuroBasket” organizatoru komanda, par garšas līderi atzīta tomātu čipsu garša – tā saņēma 24% balsu. Tālāk seko grilēts ķiploks (19%) un vienlīdz populāras izvēles: vasaras dārzeņi, krējuma-sīpolu un siera bumbas (katra 14%). Vienlaikus aptaujātie spēlētāji un komandas pārstāvji atzina, ka visbiežāk čipsus bauda kopā ar draugiem (48%) vai skatoties spēles (43%), tādējādi apliecinot, ka čipsi ir neatņemama līdzjutēju kultūras un kopā būšanas sastāvdaļa – gan spēļu arēnā, gan mājās. Tikai neliela daļa (10%) izvēlas čipsus baudīt pēc treniņa.
Basketbolistu ieteikumi jaunām garšām – no suši līdz aukstajai zupai
Aptaujas ietvaros valstsvienība un “EuroBasket” organizatoru komanda tika aicināta arī ieteikt jaunas čipsu garšas, kuras viņi vēlētos redzēt “Ādažu” sortimentā nākotnē. Starp atbildēm dominēja gan klasiskas, gan drosmīgas un neparastas idejas – no siera–ķiploku un kūpinātas gaļas garšas līdz trifelēm, citronzālei, suši, garneļu un pat aukstās zupas interpretācijai čipsu formātā. Vairāki spēlētāji minējuši arī čipsus, kas nepalielina svaru, atklājot sportistu ikdienas realitāti un vēlmi pēc līdzsvara starp baudu un sevis uzturēšanu formā.